maandag 20 mei 2013

Affogato (dessert)



Serves 4


Ingredients:

1 cup of Hot Prepared Espresso

(if you don’t have espresso just make 1 cup of very strong coffee)

4 Scoops of Chocolate, Vanilla or Coffee Ice Cream

Granulated Sugar (to taste, to sweeten espresso or regular coffee)

What to do

1. Take ice cream out of the freezer to let soften just a little wile you prepare your coffee.


2. Prepare your espresso or regular coffee , sweeten it to taste and set aside wile you scoop the ice cream .


3. Place 1 scoop of ice cream into each serving cup and pour over ¼ cup of espresso (or regular coffee) over each serving of ice cream, and eat immediately .

Geen melk

Veel mensen denken dat ze een voedselallergie hebben, terwijl dat niet het geval is. Er is vaak alleen sprake van voedselintolerantie. Dat het voor een ander voor het ander wordt aangezien, is niet zo gek, de verschijnselen lijken erg op elkaar.
Wat is het verschil? Een intolerantie heeft niets met je immuunsysteem te maken. Neem bijvoorbeeld de intolerantie voor lactose. Dat is een suiker die in melk en melkproducten voorkomt. Om die te kunnen verteren, heb je het enzym lactase nodig. Dat splitst lactose in ons darmkanaal in twee kleinere suikers die in het bloed worden opgenomen. Mensen met lactoseintolerantie missen dit enzym of ze maken er te weinig gebruik van.
Lactose kan dan niet gesplitst worden, en dus ook niet in je bloed worden opgenomen, zodat het in je darmen blijft. Daar  is het een prooi voor bacteriën, die het vergisten. En dat zorgt voor overlast van gassen, buikpijn en darmkrampen.

cocoa CONNECT

I would like to share this website http://www.cocoaconnect.org/

To share, meet and learn for sustainable cocoa.

COCOA CONNECT FOCUSES PRIMARILY ON KNOWLEDGE DOMAINS WHERE PEOPLE, RELATIONS AND POLICIES ARE CENTRAL. IF YOU ARE INTERESTED IN CONNECTING TO INSTITUTES AND PLATFORMS THAT HAVE EXPERTISE IN THE MORE TECHNICAL DOMAIN OF SUSTAINABLE COCOA WE CONNECT YOU TO CROPS & SOIL.




dinsdag 7 mei 2013

Workshop voor bruid in spe...

Beste meneer Vercruysse,

ik wil u nog eens bedanken voor zaterdag. Iedereen heeft er enorm van genoten, voornamelijk de bruid in spe. De gebakjes waren heerlijk. Heel vriendelijk dat u ook de receptjes wil doorsturen, iedereen zal ze ongetwijfeld proberen namaken.
De workshop is zeker een aanrader en voor herhaling vatbaar! Als we zin hebben in chocolade of pareltjes van gebakjes dan komen we zeker langs!

Vriendelijke groeten,
Elodie



RECEPTUUR:
CP chocolat:
1 liter melk
200 g room
180 g dooiers
150 g suiker
60 g zetmeel
400 g chocolade Maraïbo Intenso 66% Felchlin
100 g boter

CP vanille:
1 liter melk
1 vanillestok
250 g dooiers
200 g rietssuiker
50 g bloem
50 g maïzena

Soezenbeslag:
250 g water
250 g melk
300 g bloem
10 g zout
10 g suiker
500 g eieren

Citroencème:
250 g bloemsuiker
250 g boter
3 citroenraspen
3 citroensappen
7 dooiers
1 ei



Bio en Fair Trade: een goed huwelijk

Duurzaam? Biologisch? Fair trade? als consument is het soms moeilijk om door de bomen nog het bos te zien. Nochtans is het eenvoudig: bio en fair trade zijn gewoon een perfecte match. Samen dragen ze bij tot een betere wereld.
Zowel bio als fair trade zijn labels die streven naar een duurzame omgang met de mens, dier en planeet. De criteria voor beide labels vullen elkaar ook aan. Biologische producten met het Belgische-label staan bijvoorbeeld niet alleen voor biologische teelt, maar ook voor een correcte prijs voor de Belgische boeren.

Het fairtradelabel staat dan weer specifiek voor producten van producenten uit het Zuiden. Want fair trade is in oorsprong, en tot op vandaag, een manier van armoedebestrijding. Alle producten in de wereldwinkel zijn producten van eerlijke handel. Zo biedt Oxfam-Wereldwinkels consumenten een concreet alternatief voor producten die een onrechtvaardig handelssysteem, en dus armoede, in stand houden.

Omgekeerd zijn fairtradeproducten ook vaak biologisch. De producentengroepen uit het Zuiden waarmee Oxfam-Wereldwinkels samenwerkt, leveren heel wat inspanningen om aan de strenge criteria van de biologische landbouw te voldoen. Want ook in het Zuiden is biologisch beter voor mens en milieu. De fairtradepremie die ze krijgen van Oxfam-Wereldwinkels, helpt producenten om biologische teelt mogelijk te maken. In de wereldwinkel vind je dan ook een heleboel biologische voedingsproducten. Dankzij de groen bol op de verpakking, herken je ze van ver. 40 procent van de producten in de wereldwinkels is al biologisch gecertificeerd. Maar ook bij de producten zonder biolabel kan je gerust zijn dat ze met respect voor het milieu zijn gemaakt. Goed voor de producent en consument!

Ontdek het bio-assortiment van Oxfam-Wereldwinkels op www.oxfamwereldwinkels.be/bioproducten.