Finally Raaka Chocolate!!

Raw Chocolate Is a Myth, but Business Is Still Booming


Raaka Chocolate is a small batch, bean-to-bar chocolate maker working out of Clinton Hill, Brooklyn (soon to be Red Hook, Brooklyn!). Raaka makes chocolate using unroasted beans to deliver flavors which are lost in traditional chocolate making. Raaka is one of the few chocolate makers which is nut-free (nut-free facility), soy-free, gluten-free, vegan, and USDA certified organic. Their bars reflect the subtleties of the regions from which they source cocoa beans, and their recipes and processes create an experience you simply can't find in other chocolate bars. Raaka received a 2013 Good Food Award for their Bourbon Cask Aged bar. Raaka was also featured on the Cooking Channel show Unique Sweets. Raaka is set apart by its commitments to fair trade, fair wages, and bringing joy and mindfulness to its work. They currently purchase cocoa beans that have been directly traded with OKO Carribe (Dominican Republic), Grupo Salias (Ecuador), CIAAB (a co-op in Bolivia), Maya Mountain Cacao (Belize), and Akesson's Organic Farm (Madagascar). The cocoa farmers from whom they purchase cocoa beans receive at minimum $500 above market price per metric ton. At today’s cocoa prices, this is equivalent to a 20% raise for the farmers.

In de afgelopen jaren is het aantal bean-to-bar producenten snel gegroeid. Ryan Cheney en Nate Hodge hadden in 2010 niet alleen het lef een chocolademerk op te zetten, maar namen ook het risico het productieproces op de proef te stellen. Nu maken zij prijswinnende repen.

Cheney trok een jaar uit om chocolade te leren maken. Daarna ontwikkelde hij samen met Hodge een methode waarmee ze ongeroosterde (virgin) cacao veranderen in hun eigen Raaka repen. Raaka blijft onderzoeken. Cacao laten rijpen in oude Whiskyvaten of combineren met een Chinese Chai thee: de grenzen van vaste smaakcombinaties worden door Cheney en Hodge zeker opgerekt. De kleine fabriek in Brooklyn vind je terug op toeristenplatforms Tripadvisor en Yelp. Ze zijn altijd open voor publiek. Raaka vertaalt lef ook in de verpakking en kwalificeert zich daarmee als een echte eye catcher voor verkoop naast de kassa of als bijzonder cadeau.

Enkele van de chocolade bars te koop in onze winkel: 

Wil je een pause van de rietsuiker? Raaka heeft lang en hard gezocht om voedsel te vinden met een natuurlijke, subtiele zoetheid en met minder impact op bloedglucosespiegel dan rietsuiker. Yacón is een subtiele zoete knolgewas uit de Peruaanse Andes. Het heeft ongeveer de helft minder calorieën dan bij rietsuiker en zijn complexe suikers breken langzamer af.

De Alto Beni Cacao Co. produceert hoogwaardige cacao met een aangenaam bloemig smaakprofiel. Wij hebben de cacaoboter voor deze chocolade gearomatiseerd met dennennaalden. Het resultaat is een chocolade die je meeneemt op een frisse tocht door een met sneeuw bedekt dennenbos.

Wat is een beschaving zonder fermentatie? Want zonder fermentatie zouden we geen chocolade of wijn hebben om van te genieten. Raaka combineert sublieme smaken van beide in één heerlijke, ongekende beleving door cacao te stomen boven sudderende wijn. Tannines in een optimaal harmonieus samenspel. En dat zonder dat je er een glas voor nodig hebt!




Populaire posts