Guatemala op zijn lekkerst.
Welcome Guatemala Danta chocolate @patisserievercruysse first producer of single-estate artisanal microbatch chocolate. Directly traded, organic and 100% natural. Chocolate awards central America oro.
Guatemala produces only 1,000 tons of cacao annually, while Ecuador produces over 100,000, and Ivory Coast, 1.2 million.
It has been historically proven that Guatemala is one of the original areas of chocolate consumption.
It has been historically proven that Guatemala is one of the original areas of chocolate consumption.
Jaren geleden ontdekte ik via sociale media Danta Chocolate, een kleine startende ondernemer die uit vrees voor zijn leven zijn toenmalige baan als journalist moest opgeven. Zijn idee om een chocoladezaak te starten was vrij uniek in Guatemale, de eerste die echt van de boon chocolade ging gaan maken, en op de koop toe "single-estate"bars.
In september 2011, na een bezoek van Carlos Eigenberger (de drijvende kracht achter Danta Chocolate) aan mijn zaak hier te Kortrijk hadden wij eigenaardig genoeg veel raak punten. En na enige dagen van samenwerken wist ik dat wij elkaar wel nog zouden zien.
Ik zou alvast zijn chocolade gaan promoten en dit werd door de betere chocoladekenners erg gewaardeerd. Nu komt Carlos terug op bezoek en weeral met heel wat fantastische chocolade bars.
Guatemala produces only 1,000 tons of cacao annually, while Ecuador produces over 100,000, and Ivory Coast, 1.2 million.
It has been historically proven that Guatemala is one of the original areas of chocolate consumption.
It has been historically proven that Guatemala is one of the original areas of chocolate consumption.
Jaren geleden ontdekte ik via sociale media Danta Chocolate, een kleine startende ondernemer die uit vrees voor zijn leven zijn toenmalige baan als journalist moest opgeven. Zijn idee om een chocoladezaak te starten was vrij uniek in Guatemale, de eerste die echt van de boon chocolade ging gaan maken, en op de koop toe "single-estate"bars.
In september 2011, na een bezoek van Carlos Eigenberger (de drijvende kracht achter Danta Chocolate) aan mijn zaak hier te Kortrijk hadden wij eigenaardig genoeg veel raak punten. En na enige dagen van samenwerken wist ik dat wij elkaar wel nog zouden zien.
Ik zou alvast zijn chocolade gaan promoten en dit werd door de betere chocoladekenners erg gewaardeerd. Nu komt Carlos terug op bezoek en weeral met heel wat fantastische chocolade bars.
White chocolate Single origin
White chocolate with cacao nibs
Finca San Juan 43% milk chocolate
Finca La Cruz 70% Single plantation
Hacienda Rio Dulce 75% Single plantation
Finca San Juan 82% Single plantation
Xoco Maya Rojo 99,75% Single origin
www.dantachocolate.com
available @patisserievercruysse.be