Grenada Chocolate Company

100% EKO EN ÈCHT EERLIJK: VAN BOON TOT TABLET


In deze tijd waar de grote zoetwaren-multinationals over elkaar heen tuimelen maar dan vooral om aan fair trade te doen, brengen wij een geweldige chocoladefabrikant voor het voetlicht: de Grenada Chocolate Company. Zo eko als maar kan en bovendien echt eerlijke handel, want de chocolade wordt sinds 1999 in de eigen coöperatie gemaakt. Grenada heeft, zoals de meeste Caribische eilanden, een kwetsbare economie. Veel landbouw. Lapjes grond wor-den aan boeren verpacht. De opbrengst (voornamelijk bananen, cacao en nootmuskaat) wordt door grote bedrijven opgekocht en de boeren zelf kunnen amper de eindjes aan elkaar knopen.
 
 

Initiatiefnemer Moth Green vond het raar dat Grenada haar cacao exporteerde en chocolade uit de VS en Europa importeerde. In 1999 startten hij en twee vrienden een kleinschalige coöperatieve chocoladefabriek. Door voor de lokale (toeristen) en export te produceren wisten ze een grote toege-voegde waarde te creëren en dus meer inkomsten. Ze hebben de beschikking over 60 hectare grond waarop biologische cacao wordt geteeld.
De Grenada Chocolate Company is volledig ecologisch en zelfvoorzienend; 100% door zonne-energie gedreven. De benodigde rietsuiker komt van een coöperatie in Paragay en de vanille van biologisch-dynamische teelt uit Costa Rica.  



Where To Buy: http://www.patisserievercruysse.be/





Reacties

Populaire posts