Wist je dat..? Nog even op een rijtje plaatsen.


Cacaovrucht
Beschrijving:
De cacaovrucht is afkomstig uit Mexico, Venezuela, Colombia. Chocolade wordt van de zaden (of peulen) van de cacaovrucht gemaakt. Deze vrucht groeit aan de cacaoboom. De cacaoboom bereikt een hoogte van 4 tot 8 meter. De bladeren zijn ovaal en wintergroen. De bijna 1 cm grote bloemen groeien het hele jaar door, direct aan de stam. De vruchten lijken op dikke komkommers en zijn 15 tot 20 cm groot. Tijdens het drogen van de cacaoboon, verandert de buitenkant van wit naar cacaorood. De vrucht bevat ongeveer 20 tot 50 bruine bonen. Deze bonen worden met een witte pulp bedekt. De pulp heeft een zoetzure smaak.

Bereiding
Snijd de vrucht vanaf het gespleten stuk open. Schep de pulp met een lepel uit de vrucht en geniet direct of gebruik voor verdere bereiding. Cacaobonen kunnen ook eenvoudig worden gedroogd. Doe dit door de cacaovrucht open te snijden en op een bord te laten drogen. Het pulp zal van de bonen vallen wanneer de vrucht is gedroogd.

Consumptie
De rauwe pulp en cacaobonen kunnen uit de vrucht worden gelepeld en gelijk worden gegeten. Echter wordt de pulp meestal niet gegeten, maar verwijderd om zo bij de cacaobonen te komen. De bonen worden vaak geroosterd, gebrouwen of er wordt poeder van gemaakt voor thee Veel chocolade producten worden van cacaopoeder gemaakt.

Wanneer te consumeren
Wanneer de vruchten rijpen, veranderen zij van groen tot donkerpaars tot rood. Een rijpe cacaovrucht kan het best op kamertemperatuur worden bewaard.

Populaire posts