donderdag 8 oktober 2015

Cacao uit Vietnam



Cacao uit Vietnam? Jazeker! Al sinds de negentiende eeuw groeit daar cacao. De oorzaak dat het nog vrijwel onbekend klinkt, is dat deze cacao zich tot voor kort niet echt als exportproduct ontwikkeld heeft.
Wat er was, werd opgekocht door een grote chocoladefabrikant en ging op in de bulk. Naar kwaliteit werd niet gekeken. Een aantal jaren geleden zijn echter aanplantprojecten gestart en die beginnen nu letterlijk hun vruchten af te werpen!
Marou, opgericht door twee Fransen en gevestigd in Saigon, is de eerste bean-to-bar-maker die waanzinnig mooie chocoladerepen maakt van 100% Vietnamese cacao. De Bên Tre is zeer aromatisch. Je proeft noten hout, maar wat er het meest uitspringt zijn kruiden. Hartige kruiden zelfs.
Laat maar komen die cacao uit Vietnam!

Deze Bên Tre en zijn broertjes zijn allen te koop in onze winkel te Kortrijk.
Eveneens te koop en exclusief is de couverture per kilogram, vraag er naar en je zal bediend worden.