vrijdag 14 oktober 2016

Dick Taylor de meest gedetailleerde chocolade uit de VS.


Twee paar rechterhanden maken de meest gedetailleerde chocolade uit de VS.
Adam Dick en Dustin Taylor zijn echte ambachtslieden. Traditionele technieken, klassieke machines en een authentieke smaak. Dat is waar het in de kleine fabriek in Eureka (Californië) om draait. 
Het is bijna zonde een Dick Taylor reep te breken om het op te eten. Alle chocolade wordt gegoten in mallen met fijne tekeningen. Dat levert kleine kunstwerkjes op. In de fabriek worden de verpakkingen met een ouderwetse drukpers gemaakt. De verpakking zou je eigenlijk ook wel willen bewaren. Adam en Dustin begonnen ooit als botenmakers. In 2010 raakten ze geïnteresseerd in de wereld van chocolade. Wat hen trok in hout, trok ook in chocolade. Een ruwe plank hout bewerkten ze tot een opvallend meubel. Een cacaoboon veranderen ze in een bijzondere reep. Een Dick Taylor reep heeft niet meer nodig dan een boon met een unieke smaak en een bijpassende suiker. Adam en Dustin voegen geen extra cacaoboter, vanille of emulgators toe. Dick Taylor chocolade zit bomvol smaak. Houd je reep bij de hand (leg het naast de bank of op je bureau) en neem op verschillende momenten van de dag even een stukje. Zo zal elke keer dat je van de reep proeft een andere smaak opvallen. 



Eindelijk terug in ons assortiment:

Dick Taylor, ECUADOR 76%, Camino Verde 
2015 Academy of Chocolate Bronze Winner
Origine: Single Estate Camino Verde
Smaakprofiel (Aroma/Smaak/Finish): Aards / Geroosterde Noten & Cacao / Kruiden

Dick Taylor, BLACK FIG ON MADAGASCAR 72%, Sambirano 
Pure, rijke Californische ‘Black Mission’ vijgen gecombineerd met onze 72% Madagascar chocolade.
Origin: Single Estate Akesson Plantation
Smaakprofiel (Aroma/Smaak/Finish): Melasse / Sinaasappel / Rozijnen, Toast


Dick Taylor, GUATEMALA 70%, Lanquín 
Origine: Single Estate – Lanquin A.V.
Smaakprofiel (Aroma/Smaak/Finish): Plumeria / Bramen Perziktaart / Espresso

Dick Taylor, FLEUR DE SEL ON GUATEMALA 70%, Lanquin
Onze 70% Guatemalan chocolade gecombineerd met subtiele en delicate, hand geoogst Guatemalan zeezout door Bitterman Salt Co.


Dick Taylor, BELIZE 72%, Toledo 
2014 Good Food Award Winnaar
2015 Academy of Chocolate Winnaar & 2013 Northwest Chocolate Festival Winnaar Brons
Origine: Maya Mountain Cacao
Smaakprofiel (Aroma/Smaak/Finish): Gedroogde Pruim / Zure Kersen / Jasmijn

I was very grateful with the respons of Adam: