vrijdag 9 juni 2017

Mãnoa Chocolate Bars in Kortrijk (Belgium).


Manoa Chocolate Hawaii is a bean-to-bar chocolate factory. Dylan Butterbaugh is making quality, dark chocolate in Kailua, on the windward side of Oahu since 2010. Sourcing single origin cacao from across the Hawaiian Islands and around the globe, his goal is to bring out the best in each bean. 

Zodra je de verpakking van een Mānoa chocolade reep ziet, weet je direct dat het om iets bijzonders gaat. Met een klein talentvol team van medewerkers begon Dylan aan de start-up van Mānoa. Men stak flink wat uren aan voorbereiding in machines, recepten, processen, logo, verpakking, website en bedrijfsinfrastuctuur. Eenmaal uitgenodigd door een goede vriend om een cacaolab van dichtbij te bewonderen, was Dylan gelijk verkocht. Enige tijd later was hij klaar voor het grote werk: een eigen chocoladefabriek, aangrenzend aan dit zelfde cacaolab. Vanaf deze locatie worden de repen van elk 57 gram vervaardigd uit Hawaiiaanse cacaobonen. Uiteraard zitten er ook nog repen tussen met cacaobonen uit landen als: Peru, Ecuador, Costa Rica, Madagascar en Liberia. Een Mānoa chocolade reep wordt geroosterd, gemalen en verpakt in O’ahu. De kwaliteit is dan ook uniek en doet je alweer uitkijken naar een volgende reep met een andere smaak. Wil jij een een typische Amerikaanse proberen, maar dan wel één uit Hawaï, dan is dit jouw kans!

 72% cacao, 2oz dark chocolate bar with salt
Pristine Molokai sea water is evaporated to retain trace minerals, which are then bonded with purified alaea (red volcanic clay).

Het zout voor deze chocolade wordt gewonnen uit Pristine Molokai zeewater wat wordt verdampt om mineralen te behouden welke vervolgens gebonden worden met gezuiverde alaea (rode vulkanische klei).

 Single origin from Esmeraldas, Ecuador, 70% cacao, 2oz bar
This distinctive “Neo-Nacional” cacao comes from a single estate — a reclaimed cattle pasture ten miles inland from Tonchigüe on the country’s northern coast.

De speciale ‘neo-nacional’ cacaobonen voor deze chocolade zijn single estate Costa Esmeraldas – een gebied 16 kilometer landinwaarts van Tonchigüe, aan de noordkust van Ecuador.

https://manoachocolate.com/

https://vimeo.com/180465844

https://vimeo.com/manoachocolate/story