Kallari, wat in Kichwa betekent "het begint".


OORSPRONG EN IDENTITEIT
De Asociación Kallari is een kleine boerencoöperatie van cacaoproducenten uit Tena, Provincie Napo, in het Amazonegebied van Ecuador. Kallari omvat de volledige waardeketen van cacao. Van de teelt, de oogst tot aan de afgewerkte chocolade.
In 2003 gestart met 400 gezinnen in 21 gemeenschappen met als doelstelling  om het inkomen te verbeteren van deze gezinnen zodat deze konden voorzien in hun basisbehoeften, zonder de noodzaak om bomen te kappen of hun land te verkopen.
De coöperative Kallari bestaat 10 jaar later uit meer dan 900 gezinnen in de 135 Kichwa gemeenschappen. Nog zo'n 1400 gezinnen profiteren direct als partner van de activiteiten van Kallari. Deze gemeenschappen zijn gevestigd aan de rand van het reservaat Sumaco Biospere, omgeven door rijke biodiversiteit en vele natuurlijke, aantrekkelijke landschappen, typisch voor de Amazone.
In de coöperative worden de leden met technische bijstand, van planten tot de oogsten ondersteund. Evenals bij de behandeling na de oogst van de cacao en de marketing van hun chocolade krijgen ze hulp.
De cacaoproductie wordt uitgevoerd onder een agroforestry systeem genaamd " Chakra" welke sterk verbonden is met het bestaan en het behoud van de inheemse tradities, manier van leven en in harmonie met de natuur.
De chacra is een kleine productie-omgeving en heeft een verscheidenheid aan bomen, fruitbomen en andere gewassen. Het beschermt niet alleen de verschillende plantensoorten, maar ook de dieren en de leefomgeving van de bewoners.

EDELE CHOCOLADE, FIJN AROMA EN NATUURLIJK BIOLOGISCH
Elk van de families heeft tussen 0,5 en 2 ha van het edel ras Arriba Nacional zonder vermenging met andere rassen. De cacao telt als één van de edelste aromacacaos in de wereld voor zijn florale aroma.
Kallari traint voortdurend alle leden -zowel mannen als vrouwen- om hun gewassen autonoom te beheren zonder het gebruik van chemicaliën.
De cacaoplantages en het hele proces heeft internationale erkende biologische certificering.
KWALITEITSPROCESSEN
Het proces begint met het verzamelen van gezonde cacaovruchten (genaamd mazorcas), dus alleen van de fijne edele cacao. Dan wordt de verse cacao vervoerd naar de verzamelcentra waar deze worden gefermenteerd in houten kisten gedurende 5 dagen.
Op een natuurlijke manier drogen zij de de cacao onder de zonneschermen van 7 tot 8 dagen, afhankelijk van het weer. Vervolgens worden de gedroogde cacaobonen onderworpen aan reiniging, sortering en tenslotte opgeslagen in een schoon en goed geventileerd magazijn.

PRODUCTEN
De Kallari chocolade, gemaakt met de beste Duitse en Zwitserse technologie, bestaat uit 100% gecertificeerde biologische ingrediënten. De handgemaakte chocolade Sacha bevat enkel biologisch gecertificeerde cacao.
De chocolade heeft reeds meerdere internationale onderscheidingen ontvangen voor zijn uitstekende kwaliteit bekroond met "best chocolate".
Ons aanbod omvat: Chocolade van Kallari en Sacha en binnenkort drinkchocolade.

Kallari is “four times as fair as ‘Fair Trade,’” organic, non-dairy, gluten free, vegan and vegetarian.

Populaire posts