Cacao in Vietnam / Organic and UTZ cacao in Vietnam

Vietnam produceert al bijna tien jaar cacao en 5.000 ton bonen per jaar. In samenwerking met de Mars groep heeft Puratos geïnvesteerd in een opleidings- en demonstratiecentrum in de provincie Ben Tre.
Aziatische cacao
Azië staat garant voor ongeveer 20% van het volume over de hele wereld. Vietnam produceert al bijna tien jaar cacao. Vandaag zijn er ongeveer 30.000 producenten tewerkgesteld en is er 20.000 hectare geplant.
Puratos engageert zich voor cacao in Vietnam, ze geloven dat duurzaamheid een win-winsituatie oplevert voor alle spelers in de voorraadketen van de cacao. Het duurzame cacaoprogramma Cocoa-trace, heeft als doelstelling de ondersteuning van de cacao-oogst in de landen waar Puratos betrokken is bij de bron. Dit programma bevat sociale, milieutechnische en economische criteria, evenals kwaliteits- en traceerbaarheidscriteria over de hele voorraadketen.

Productiviteit
Door te investeren, wil Puratos Grand Place Vietnam zo dicht mogelijk staan. Het komt zijn engagement na ten gunste van een productieketen van cacao die kwalitatief hoogstaand en duurzaam is. In samenwerking met de Mars groep is er een opleidings- en demonstratiecentrum opgericht in de provincie Ben Tre. De planters, leren er zorg te dragen, voor hun cacaobomen, te snoeien, de bodems schoon te maken en te voeden, de ziektes te herkennen en te weten wat hen te doen staat in geval van besmetting.

Kwaliteit
Ben Tre is ook een verzamelplaats- en gistingscentrum. Ter plaatse selecteren de teams van Puratos de beste cacaobonen en volgen ze het gistings- en drogingsproces dat specifiek ontwikkeld is voor de Trinitario cacao van de zone. De kwaliteit van die cacao is op het Salon du Chocolat (Parijs) bovendien bekroond met een International Award.


find out more here for 

Organic and UTZ cacao in Vietnam


Populaire posts