De beste fruitpulp uit Brazilië


Nieuw bij Patisserie Vercruysse
Met Brasfrut fruitpulp kan u heel eenvoudig smoothies, sappen, cocktails, milkshakes, mousses,... maken.

Brasfrut fruitpulp is een 100% natuurlijk product zonder kunstmatige kleurstoffen of conserveermiddelen en suiker. Het is ideaal voor mensen die er een gezondere levensstijl op nahouden.

Brasfrut fruitpulp wordt bereid met vruchten die zorgvuldig zijn geselecteerd uit de beste boomgaarden. Het hele proces wordt opgevolgd vanaf de selectie bij de oogst tot de uiteindelijke verpakking. De zeer hoge kwaliteitsstandaard is hierdoor gewaarborgd gedurende het hele jaar.

Door een modern proces worden de schil en de zaadjes of pitten verwijderd, wordt de pulp gehomogeniseerd, gepasteuriseerd en snel ingevroren. Hierdoor wordt de zuiverheid en versheid van het fruit behouden.

Ze worden verkocht in afzonderlijke verpakkingen en er zijn 6 verschillende smaken:
acerola, cacao, cashew, açai, cupuazú en graviola of zuurzak.

Voordelen van de vruchten
Acerola

Ontdek de voordelen voor de gezondheid van acerola, het nieuwe superfruit : Het is een Antioxidant Powerhouse Als het gaat om anti-oxidant kracht is acerola een winnaar. Een vergelijking van de antioxidant activiteit van een aantal gemeenschappelijke vruchten bleek acerola als een van de allerbeste. Dit is te danken aan het hoge gehalte aan polyfenolen, waarvan sommige uniek zijn voor deze bijzondere vrucht. De felrode kleur van de vrucht komt voort uit haar anthocyaan inhoud, dezelfde polyfenol dat de aëai-bes en de bosbessen hun krachtige antioxidante eigenschappen geeft. Deze antioxidanten beschermen tegen vrije radicalen die kunnen de voorloper van een groot aantal ziekten, waaronder kanker.
Het is een krachtige bron van antioxidant die cellen beschermt door het verminderen van de effecten van vrije radicalen. Het helpt ook om behoud van gezonde huid en bindweefsel. Acerola is een van de beste bronnen van vitamine C, met meer dan dertig keer de hoeveelheid vitamine C in sinaasappelsap. Dit is een geweldige statistiek voor een niet-citrusvruchten. Het vitamine C-gehalte van acerola is eigenlijk hoger in de meer onrijpe, groene vorm van de vrucht dan in de volledig rijpe felrode bessen.

Cacao
Cacao is rijk aan B-vitaminen en vitamine C en bevat mineralen zoals fosfor, ijzer, calcium en eiwitten. Cacao is een van de vruchten die het rijkste is aan anti-oxidanten, regelmatige inname van cacaopoeder kan fungeren als een zonnescherm, het beschermen van uw huid tegen vroegtijdige veroudering en huidkanker, vermindert en voorkomt rimpels. Cacao is een geweldige antioxidant die verschillende chronische ziekten helpt te voorkomen die de oorzaak zijn van slechte cholesterol (LDL).

Verder verbetert het de verwijding van de bloedvaten wat hoge bloeddruk kan voorkomen en helpt het de metabolisme glucose te verlagen wat ten goede komt voor het risico van diabetes.

Cashew
Versterkt het immuunsysteem en heeft een antioxiderende werking in het lichaam als gevolg van de hoge concentratie van vitamine C, die vijf keer rijker aan deze vitamine dan sinaasappels.
Door de aanwezigheid van teveel beta caroteen en lycopeen, voorkomt cashew prostaatkanker en longkanker. Er zijn zelfs studies die gericht zijn op het gebruik van de vruchten in de behandeling van borstkanker.

Doordat cashew rijk is aan vezels, ondersteunt het de werking van de darmen en helpt ook de verzadiging te controlen, wat zeer belangrijk is voor mensen om gewicht te verliezen.
Cashew heeft anacardic zuur dat sterke eigenschappen tegen ziektekiemen en bacteriën heeft. 
De pulp van de cashew wordt ten zeerste aanbevolen om gevallen van reuma en huidproblemen te behandelen, evenals als een reiniger en tonic.
Het heeft ook enkelvoudig onverzadigde vetten die het hart beschermen en hoge triglyceriden vermindert, die risicovol zijn voor mensen met hart-en vaatziekten en diabetes.

Açaí
Açai wordt beschouwd als een superfruit door zijn verschillende voedingsstoffen en is meer dan alleen een voedingsmiddel. Açai wordt zeer veel gebruikt in Brazilië. Zo voorkomt het onder andere kanker, regelt het de cholesterol en behoudt de neuronen. Dit is gebleken uit een studie aan de Tufts University in de Verenigde Staten.
De voedingsdeskundige in het ziekenhuis van de Federale Gezonheid van Rio de Janeiro en het ministerie van Volksgezondheid wijzen op de voordelen van açai. "Het is een vrucht dat niet alleen voedzaam is, het heeft verschillende andere voordelen voor de gezondheid. Het verlaagt cholesterol en heeft een grote samenstelling van verzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten. De verlaagde cholesterol helpt bij hart- en vaatziekten. Açai helpt u bij het bestrijden van diarree, en helpt sommige vormen van kanker te voorkomen.

Cupuazú
Cupuazú is een vrucht die iedereen voorziet van vele voordelen, zoals vitamine A, B1, B2 en C en ook een hoge hoeveelheid eiwit, calcium en fosfor. Naast het hebben van alle vitamines helpt het om cholesterol te bestrijden. Cupuazú is een van de meest veelzijdige vruchten waarbij de vezels voorkomen dat het lichaam gifstoffen accumuleert, fecale droogte voorkomt en de bestrijding van constipatie ten goede komt.
Vandaag de dag groeit de consumptie van cupuazú en wordt gebruikt als sap en in crèmes, ijs enz..

Zeer vaak wordt Capuazú gemengd met açai zoals in sappen. Cupuazú gemixt met açai wordt Casadinho genoemd. Deze combinatie heeft een groot succes in heel Brazilië.

Vitamine A is essentieel voor de groei van kinderen en is ook belangrijk voor de ontwikkeling van zwangere vrouwen en de ontwikkeling van de baby.

Profiteer van vitamine B1: zij helpt bij de productie van brandstofcellen voor het lichaam. Het is belangrijk voor het goed functioneren van het zenuwstelsel, de spieren en het hart.
Vitamine B2: Ze draagt bij aan de genezing van wonden in de mond, lippen en tong zijn erg belangrijk voor gezonde ogen, huid en haar.
Vitamine C is een krachtige antioxidant en bestrijdt de vorming van vrije radicalen. Het helpt het lichaam de cellen te laten groeien en gezond te blijven. Zo wordt de stevigheid, elasticiteit en weerstand van de huid behouden en helpt het vlekken en voortijdige veroudering te voorkomen. Vitamine C helpt ook bij de versterking van botten, tanden, tandvlees en bloedvaten.

Eiwitten: Proteïne is een essentieel macronutriënt in ons voedsel, ze voert tal van belangrijke functies uit in ons lichaam.

Graviola of zuurzak
Kan gebruikt worden in de geneeskunde vanwege de vele therapeutische eigenschappen.
Zuurzak heeft het de volgende voordelen voor de gezondheid:
Het is een rijke bron van koolhydraten;
Het heeft vitamine C, B1 en B2;
Voorkomt wormen en maagkwalen;
Verlaagt slapeloosheid;
Helpt bij de behandeling van diabetes;
Helpt bij de behandeling van verkoudheid en griep;
Bevordert remming van sommige kankercellen;
Helpt bij de behandeling van constipatie en leveraandoeningen;
Het fruit kan geconsumeerd worden op verschillende manieren, zoals vruchtensappen, thee en ijs. In zuurzak alles is nuttig uit de bloemen, bladeren, zaden, vruchten aan de wortel.

Populaire posts