Single Plantation Akesson's

We hadden het er al verschillende keren over maar na enkele nieuwe creaties van Bertil Åkesson mag ik alvast toch weer fier zijn deze te verkopen in Kortrijk.

Bertil Åkesson  is de zoon van een Zweedse diplomaat die zich in de jaren '70 vestigde in de Sambirano Vallei in het noorden van Madagaskar. Naast de productie van biologische cacao van wereld-klasse zijn er verschillende soorten peper en vanille. Vandaag produceert Åkesson cacao ook in Brazilië (Bahia) en Indonesië (Bali). Niet alle geproduceerde cacao wordt gebruikt door Åkesson zelf, maar verkocht aan andere fabrikanten van kwaliteit chocolade. Onder andere het Schotse Chocolate Tree en Zweedse Metiisto die de bonen Åkesson gebruiken in hun productie. Deze chocoladerepen in het assortiment behoren tot de meest bekroonde in de wereld, evenals de Åkesson's werden op Great Taste Awards 2015 bij de absolute top bekroond. De cacao gebruikt in Åkessons chocolade wordt geproduceerd in regie, zo gebeurt de productie van chocolade door een partner fabrikant - François Pralus in Roanne, Frankrijk.



The first single estate white chocolate, with 43% organic cocoa butter made from the beans of our Bejofo Estate, 38% organic milk and only 19% organic sugar…


http://www.akessons-organic.com/


Populaire posts