Illimani is a ultimate taste experience! Quality, passion and fairtrade ...
For many people is a nice cup of coffee part of the daily diet.
Ever ever wondered where coffee comes from? Where it grows and how the flowers? In what ways coffee can be processed and how coffee is exported?
For example, did you know that coffee is grown in more than 70 countries? And that most coffee plantations are situated in a broad tropical zone to the equator, which we call the coffee belt?
And did you know that the coffee industry really only two main types of coffee beans are: Coffea Arabica and Coffea Robusta, the the both with their own specific taste characteristics? And that often the coffee that you buy exists from a mix of both types ?
Now available in our shop, NIEUW te koop in ONZE WINKEL
Na heel wat zoeken en proeven naar voor mij de beste koffie (en met evenveel teleurstelling), kreeg ik een tip van een vriend die zich professioneel en intens bezighoud met fairtrade dat ik de Boliviaanse Illimani koffie eens moest van naderbij gaan bekijken.
Dit bijzondere en smakelijke project van een Goudse koffiepionier viel me meteen in de smaak. Iemand die niet direct commerciële doelen had maar zich vooral interesseerde voor de organisatie rond ontwikkelingsprojecten en daardoor, na zijn opleiding in de landbouw, koos in 1992 voor een koffie avontuur in Bolivia.
Door de Aymara en Quechua indianen, op traditionale wijze geteeld.
Erik Beek ontdekte in Bolivia niet alleen de belangrijke koffie-industrie, maar zag hij ook de talloze missers in de projecten die de Boliviaanse boeren moesten helpen betere werkomstandigheden en prijsafspraken te krijgen waardoor hun leefomstandigheden beter werden. Hij maakt nu vooral eerlijke afspraken met deze koffieproducenten en helpt hen er enorm mee.
Samen met El Ceibo de Boliviaanse Fair trade chocolade bij uitstek krijgt mijn winkel er een fantastische speler bij waar ik terecht trots kan op zijn.
I llimani imports quality coffee from the highland of Bolivia. The coffee has special characteristics where comparison to famous wines and liquors can be made. Origin, processing of green beans and roasting makes it a special coffee with good taste and a nice aftertaste. The coffee is sustainable, biodiversity and organic farming are part of the process
I n the period 1990 - 1992 founder of Illimani Eric Beek visited Bolivia because of his study for Irrigation. In those vistis he came along the traditional coffee area in La Paz Bolivia where coffee is harvested in an artisan way, With enthusiasm he came back to Holland with some samples of the local produced coffee.
A fter cup tasting and quality research Illimani accepts the price which the cooperatives or association of growers propose and because of that, Illimani pays the producers of the coffee a good price always far above the worldmarketprice.
Wilt u meer weten over de coöperatie waar Illimani de koffie vandaan haalt, lees dan dit artikel. Het is verschenen in de Smaakmakend van December 2002.
Illimani koffie nu volledig Klimaat Neutraal!
Illimani verkoopt sinds 1993 biologische koffie verbouwd door kleine boeren in Bolivia. Vanaf 1 januari 2010 is de koffie van Illimani Klimaat Neutraal. Dit betekent dat de CO2-uitstoot van het transport, branden en verpakken van de koffie volledig wordt gecompenseerd.
De compensatie van de CO2 uitstoot wordt gerealiseerd door het planten van bomen op het land van kleine boeren in Bolivia. Hierbij steunt Illimani een Kyoto project met herbebossing in Bolivia waaraan 1.500 kleine boeren meedoen.
Alles over koffie: http://koffie.info/content/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=219De compensatie van de CO2 uitstoot wordt gerealiseerd door het planten van bomen op het land van kleine boeren in Bolivia. Hierbij steunt Illimani een Kyoto project met herbebossing in Bolivia waaraan 1.500 kleine boeren meedoen.