zaterdag 8 december 2018

Kilian & Close Rostock, Duitsland

NIEUW voor mij is Kilian & Close uit Waren (Müritz), Duitsland.
En nu te koop in onze winkel www.patisserievercruysse.be



Ambachtelijk chocolade maken is meer dan eens een familie aangelegenheid. Dat bewijst dit jonge, Iers/ Tsjechisch stel maar weer eens. De zoektocht begint met het vinden van de allerbeste cacao die de natuur te bieden heeft. Tel daar vakmanschap, geduld, passie en precisie bij op, en dan heb je een echte Kilian & Close. De kokosbloesemsuiker uit Indonesië geeft de chocolade een fluweelzachte karamel smaak en bij de melk en witte chocolade wordt kokosmelk gebruikt.


Kilian & Close vision is to take chocolate back to it's naturality. A focus on what for them makes a fantastic chocolate: simple recipies, finest ingredients and transparency. From selecting, roasting and winnowing raw beans, to mixing, conching, tempering and moulding they oversee the complete process of chocolate making in there workshop in Rostock. The immediate proximity to the production cycle allows them to influence every step individually and give each variety it's own personal touch. This attention to detail reveals itself in every bar and emphasises the range and richness of fine handcrafted chocolates.



Kilian & Close